verzenden vanaf 50 | binnen 1-3 dagen

Wat is de beste natuurlijke babyverzorging?

De beste natuurlijke babyverzorging bestaat uit verzorging met milde ingrediënten speciaal voor de gevoelige babyhuid. De huid van je kleintje is nog extra gevoelig voor invloeden van buitenaf. En alles wat je erop smeert komt in je lichaam terecht. Dan wil je natuurlijk geen verzorgingsproducten met troep.

Tips bij kiezen van beste natuurlijke babyverzorging

Omdat het dus erg belangrijk is om verzorging te gebruiken die speciaal voor baby’s is gemaakt. Heb ik hier wat tips voor jouw. Ingrediënten uitgelegd waarom je die niet in je huidverzorging wilt.

Geen uitdrogende ingrediënten zoals SLS en SLES

Helaas zijn er nog steeds veel producten die de ingrediënten Sodium Lauryl Sulphate (SLS) als Sodium Laureth Sulphate (SLES) bevatten. Dit zorgt ervoor dat je shampoo, douchegel en tandpasta schuimt. Echter drogen deze ingrediënten je haar en je huid helemaal uit. Dat wil je als volwassene niet op je huid en op de huid van je (pasgeboren) baby al helemaal niet. Wanneer je huid namelijk uitdroogt is die veel vatbaarder voor huidproblemen zoals extreem droge huid of eczeem.

Geen vaseline of parafine

Vaseline en parafine zijn een restproduct van de aardoliewinning. Het legt een laagje op je huid en er kan niks meer gebeuren. Alle andere werkstoffen (als die er al inzitten) kunnen niks goeds meer doen voor je huid. Zonde toch?

Niet op dieren getest

Een ander heel belangrijk punt tegenwoordig is dat het niet op dieren wordt getest. Dierenproeven worden helaas nog veel gebruikt. Er zijn zelfs landen waar dierproeven verplicht zijn. Let er dus op dat het product dat je kiest niet in deze landen wordt verkocht. De veiligheid van een producten kan tegenwoordig ook worden bepaald met gekweekte menselijke cellen, ze hebben diverse huid- en oogmodellen ontwikkeld waar alles veilig getest kan worden.

Geen microplastics

Microplastics zijn hele kleine stukjes plastic die vaak nog worden gebruikt in verzorgingsproducten. In een scrubbeurt kunnen dat er wel 100.000 zijn, volgens een Engelse onderzoeker. Polyethyleen kan zitten in diverse cosmetica zoals make-up en huidverzorging. De enigste manier om de garantie te geven dat het merk geen microplastics gebruikt is wanneer een merk dat zelf verklaart. Mogelijke foundations zijn: Plasticssoep foundation of Beat the microbead.

Geen parabenen

Parabenen zijn chemische stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Ze worden in cosmetica gebruikt om bacteriën en schimmels tegen te gaan. Ook hiervoor zijn natuurlijke alternatieven.

Welke ingrediënten zijn wel veilig

Alles op Zenbaby.nl is natuurlijk en veilig om te gebruiken voor je (pasgeboren) baby. Loveli is 100% natuurlijk en doet er zoveel mogelijk aan om biologisch te zijn, niet alle ingrediënten hebben een bio certificaat omdat hier simpelweg kosten aan verbonden zijn. Living Nature is gecertificeerd biologisch en dus geen ingrediënten die zijn bespoten tegen ongedierte.

Bodywash, badschuim en body- & hairwash met een schuim van kokos en allergene vrije babygeuren. Ook bevatten ze allemaal nog voedende ingrediënten die de gevoelige babyhuid nog extra verzorgen.

De bodycream, body lotion, body oil en massage oil zijn allemaal 100% natuurlijk en op basis van allemaal voedende natuurlijke ingrediënten zoals kokosolie, Manuka honing en avocado olie.

De Barrier Balm bevat kokosolie, bijenwas en capuacuboter. Deze gecertificeerd biologische balsem voor de rode huid, bij luieruitslag en droge, geïrriteerde plekjes.

Belangrijkste punten op een rij:

  • Geen SLS of SLES
  • Geen parabenen
  • Geen siliconen
  • Geen Aluminium
  • Geen microplastics
  • Dierproefvrij
  • Allergene vrije geur
  • Geen Nano en PEG’S

Bron: https://proefdiervrij.nl/cosmetica-en-dierproeven, https://www.plasticsoupfoundation.org/

Loveli Bodywash
zenbaby logo